Rólunk

Az anyacég története

Előző évszázad 20-as évei – František és Zdeněk Charvát urak megalapították a céget. Az eredetileg tetőfedő cégnek indult vállalkozás hamarosan az egyik legjelentősebb kátránypapír gyártóvá vált Csehországban. A második világháború előtti időszakban a cég látta el kátránypapírral a határvonalon épülő erődítmények építőit.

 • 1991 – az eredeti tulajdonos Zdeněk Charvát úr visszakapta a cégét
 • 1993 – a cég korlátolt felelősségű társasággá (s.r.o.) alakult át, modernizálta a gyárat és megkezdte a homokszemcsékkel szórt bitumenes kátránypapírok gyártását
 • 1999 – a cég megkezdte az oxidált bitumenes vízszigetelő lemezek gyártását
 • 2001 – a cég átalakult részvénytársasággá (Charvát a.s.)
 • 2004 – jelentős beruházással (új technológia megvásárlásával) a cég megkezdte a bitumenes zsindelylapok gyártását és megalapítja Magyarországon a Charvát Kft.-t
 • 2007 - bevezetésre került az ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer. A Charvát termékek CE minősítéssel rendelkeznek

A cég minden termékre rendelkezik európai szabványok szerinti tanúsítvánnyal.

Jelen

A Charvát részvénytársaság Csehországban az egyik legnagyobb gyártó, a klasszikus, homokolt vagy csupasz bitumenes alátétlemezek, továbbá az oxidált és modifikált SBS bitumennel készült, lángolvasztással hegeszthető bitumenes alátétlemezek valamint a bitumenes zsindelylapok gyártásának területén. Kiegészítő termékként paraffinozott csomagolópapírt is gyártanak. A cég bitumenes termékeinek több mint 70%-át exportálja. A legjelentősebb cseh piac mellett a legfontosabb értékesítési területek a következők: elsősorban Németország, Ausztria, Magyarország és Románia, továbbá Dánia, Hollandia, Lengyelország, Szlovákia, Litvánia és Észtország. A rendkívül igényes piacokon a Charvát a.s. sikereit a stabil termékminőségével és a vevői igények folyamatos kielégítésével érte el.

Jövő

A Charvát részvénytársaság minden erejével a hazai és export piacokon elért pozíciójának a megerősítésén dolgozik, bővíti termékválasztékát és mindent megtesz a vevők legjobb kiszolgálásáért.

A Charvát Kft.-ről

 • 2004 - a folyamatos növekedés eredményeként az anyacég megalapította Magyarországon a Charvát Kft.-t, mint hivatalos leányvállalatát. Folyamatos fejlesztés mellett igazodtunk a piaci igényekhez
 • 2007 - már több saját tulajdonú telephellyel rendelkezünk
 • 2008 - új piaci lehetőséget keresve elindítottuk cégünk nagykereskedelmi vonalát, ami ma már az egész országra kiterjedt. A modifikált vízszigetelő lemezek utáni kereslet kielégítése képpen termékpalettánk Novaglass vízszigetelőkkel bővült
 • 2010 - bevezettük Magyarországon az Isoroc kőzetgyapot szigetelőanyagokat és kizárólagos magyarországi forgalmazói lettünk
 • 2012 - kizárólagos magyarországi forgalmazói lettünk a Paroc kőzetgyapot épületszigeteléseknek
 • 2013 - az APP modifikált bitumenes lemezeket és EPS-t gyártó FIM kizárólagos forgalmazói lettünk
 • 2016 – kínálatunk olasz gyártmányú Gematherm XPS szigetelőkkel bővült. Később a márkanév Efyos-ra változott
 • 2017 - felvettük termékpalettánkba a Petralana kőzetgyapot szigetelőanyagait
 • 2018 - elkezdtük forgalmazni az Italiana Membrane vízszigetelő termékeket, amelyekkel a speciális igényű vásárlók kéréseit elégítjük ki (gyökérálló lemezek, öntapadó lemezek, tekercses zsindelyek)
 • 2019 - cégcsoportunk nettó árbevétele meghaladta a 3 milliárd forintot
 • 2020 - cégünk új telephellyel bővült Dunaharasztin, mely egy - a kor színvonalát minden tekintetben kielégítő -modern irodaépülettel, 2 db - összesen 2000 m2 fedett raktárcsarnokkal, egy 300 m2-es fűtött raktárral és 1300 m2 szabadtéri tárolóhellyel rendelkezik. Az új telephely egyben egy új korszakot nyit meg a cég életében, mind a raktározás, mind a logisztika terén, ezzel kielégítve partnereink növekvő igényeit

Közel 500 viszonteladóval, több márka kizárólagos képviseletét is ellátva, forgalmazójaként vagyunk jelen a magyar piacon.

A Charvát Kft. által forgalmazott márkák:

Charvát (oxidált & modifikált bitumenes lemezek + zsindelyek)
FIM (modifikált bitumenes lemezek + EPS hőszigetelők)
Hírös Papír (hullámpapír)
Isoroc (kőzetgyapot szigetelés)
Italiana Membrane (modifikált bitumenes lemezek)
Novaglass (modifikált bitumenes lemezek)
Paroc (kőzetgyapot szigetelés)
Petralana (kőzetgyapot szigetelés)
Petranet (üvegszövet háló)
Soprema (modifikált bitumenes lemezek + XPS hőszigetelők)
Weber-Terranova (ragasztók, kiegészítők)

 Területi képviselőink országos lefedettséggel dolgoznak, gondoskodnak az Önök megrendeléséről - igényei felméréséről a rendelésleadástól a kiszállításig. 4 db 3,5 tonna és 3 db 18 tonna teherbírású, saját tulajdonú tehergépkocsival juttatjuk el az igényelt árut partnereink számára.


Termékpalettánk minden igényt kielégít a víz- és hőszigetelés terén, legyen szó akár lakossági- akár ipari felhasználásról, normál vagy speciális követelményről.

 

Az anyavállalat múltja, záloga leányvállalata jövőjének.
A Charvát Kft. önálló kereskedelmi egység, mely harmonikusan működik együtt anyavállalatával. A Charvát a.s. vállalati kultúráját megvalósító Charvát Kft. jelentős piaci pozícióval bír. 
Sikereink záloga az emberközpontú hozzáállás, rugalmas ügyintézés, lendületes logisztika, élni és élni hagyni szemlélet, korrekt versenyszellem. Kereskedőink elégedettsége a bizonyíték minderre. A Charvát Kft. 600 raklapnyi folyamatos raktárkészlete az alapja a rövid szállítási határidőnek.
Dolgozóink számára rendkívül fontos a partnerek elégedettsége, ezért fiatal csapatunk minden tagja igyekszik meglévő és leendő partnerei igényeinek maradéktalanul eleget tenni.