Rólunk

A Charvát Kft.-ről mint magyarországi építőanyag nagykereskedőről:

  • 2004 - a folyamatos növekedés eredményeként az anyacég megalapította Magyarországon a Charvát Kft.-t, mint hivatalos leányvállalatát. Folyamatos fejlesztés mellett igazodtunk a piaci igényekhez
  • 2007 - már több saját tulajdonú telephellyel rendelkezünk
  • 2008 - új piaci lehetőséget keresve elindítottuk cégünk nagykereskedelmi vonalát, ami ma már az egész országra kiterjedt. A modifikált vízszigetelő lemezek utáni kereslet kielégítése képpen termékpalettánk Novaglass vízszigetelőkkel bővült
  • 2010 - bevezettük Magyarországon az Isoroc kőzetgyapot szigetelőanyagokat és kizárólagos magyarországi forgalmazói lettünk
  • 2012 - kizárólagos magyarországi forgalmazói lettünk a Paroc kőzetgyapot épületszigeteléseknek
  • 2013 - az APP modifikált bitumenes lemezeket és EPS-t gyártó FIM kizárólagos forgalmazói lettünk
  • 2016 – 2022 - kínálatunk olasz gyártmányú Gematherm XPS szigetelőkkel bővült. Később a márkanév Efyos-ra változott, majd SopraXPS-re.
  • 2017 - felvettük termékpalettánkba a Petralana kőzetgyapot szigetelőanyagait
  • 2018 - elkezdtük forgalmazni az Italiana Membrane vízszigetelő termékeket, amelyekkel a speciális igényű vásárlók kéréseit elégítjük ki (gyökérálló lemezek, öntapadó lemezek, tekercses zsindelyek)
  • 2019 - cégcsoportunk nettó árbevétele meghaladta a 3 milliárd forintot
  • 2020 - cégünk új telephellyel bővült Dunaharasztin, mely egy - a kor színvonalát minden tekintetben kielégítő -modern irodaépülettel, 2 db - összesen 2000 m2 fedett raktárcsarnokkal, egy 300 m2-es fűtött raktárral és 1300 m2 szabadtéri tárolóhellyel rendelkezik. Az új telephely egyben egy új korszakot nyit meg a cég életében, mind a raktározás, mind a logisztika terén, ezzel kielégítve partnereink növekvő igényeit
  • 2020 - megkezdődjük a Protan PVC vízszigetelő lemezek forgalmazását
  • 2023 - bevezetjük az Ediltec X-Foam XPS-t a magyar piacra

Közel 500 viszonteladóval, több márka kizárólagos képviseletét is ellátva, nagykereskedelmi forgalmazójaként vagyunk jelen a magyar piacon.

A Charvát Kft. által forgalmazott márkák:

Charvát (oxidált & SBS modifikált bitumenes lemezek + zsindelyek)
Ediltec (XPS hőszigetelés)
FIM (APP modifikált bitumenes lemezek + EPS hőszigetelők)
Hírös Papír (hullámpapír)
Italiana Membrane (APP modifikált bitumenes lemezek)
Paroc (kőzetgyapot szigetelés)
Petralana (kőzetgyapot szigetelés)
Petranet (üvegszövet háló)
Protan (PVC vízszigetelés)

 Területi képviselőink országos lefedettséggel dolgoznak, gondoskodnak az Önök megrendeléséről - igényei felméréséről a rendelésleadástól a kiszállításig. 4 db 3,5 tonna és 3 db 18 tonna teherbírású, saját tulajdonú tehergépkocsival juttatjuk el az igényelt árut partnereink számára.


Termékpalettánk minden igényt kielégít a víz- és hőszigetelés terén, legyen szó akár lakossági- akár ipari felhasználásról, normál vagy speciális követelményről.

Nagykereskedésünk magánszemélyeket nem szolgál ki, csakis szerződött partnereinket.

Az anyavállalat múltja, záloga leányvállalata jövőjének.
A Charvát Kft. önálló kereskedelmi egység, mely harmonikusan működik együtt anyavállalatával. A Charvát a.s. vállalati kultúráját megvalósító Charvát Kft. jelentős piaci pozícióval bír. Sikereink záloga az emberközpontú hozzáállás, rugalmas ügyintézés, lendületes logisztika, élni és élni hagyni szemlélet, korrekt versenyszellem. Kereskedőink elégedettsége a bizonyíték minderre. A Charvát Kft. 600 raklapnyi folyamatos raktárkészlete az alapja a rövid szállítási határidőnek.

Dolgozóink számára rendkívül fontos a partnerek elégedettsége, ezért fiatal csapatunk minden tagja igyekszik meglévő és leendő partnerei igényeinek maradéktalanul eleget tenni.

Az anyacég története

Előző évszázad 20-as évei – František és Zdeněk Charvát urak megalapították a céget. Az eredetileg tetőfedő cégnek indult vállalkozás hamarosan az egyik legjelentősebb kátránypapír gyártóvá vált Csehországban. A második világháború előtti időszakban a cég látta el kátránypapírral a határvonalon épülő erődítmények építőit.

  • 1991 – az eredeti tulajdonos Zdeněk Charvát úr visszakapta a cégét
  • 1993 – a cég korlátolt felelősségű társasággá (s.r.o.) alakult át, modernizálta a gyárat és megkezdte a homokszemcsékkel szórt bitumenes kátránypapírok gyártását
  • 1999 – a cég megkezdte az oxidált bitumenes vízszigetelő lemezek gyártását
  • 2001 – a cég átalakult részvénytársasággá (Charvát a.s.)
  • 2004 – jelentős beruházással (új technológia megvásárlásával) a cég megkezdte a bitumenes zsindelylapok gyártását és megalapítja Magyarországon a Charvát Kft.-t
  • 2007 - bevezetésre került az ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer. A Charvát termékek CE minősítéssel rendelkeznek
  • 2021 - a Charvát a.s. elnyeri a Cseh Exportőrök díját a 2020-as évre

A cég minden termékre rendelkezik európai szabványok szerinti tanúsítvánnyal.

Jelen

A Charvát részvénytársaság Csehországban az egyik legnagyobb gyártó, a klasszikus, homokolt vagy csupasz bitumenes alátétlemezek, továbbá az oxidált és modifikált SBS bitumennel készült, lángolvasztással hegeszthető bitumenes alátétlemezek valamint a bitumenes zsindelylapok gyártásának területén. Kiegészítő termékként paraffinozott csomagolópapírt is gyártanak. A cég bitumenes termékeinek több mint 70%-át exportálja. A legjelentősebb cseh piac mellett a legfontosabb értékesítési területek a következők: elsősorban Németország, Ausztria, Magyarország és Románia, továbbá Dánia, Hollandia, Lengyelország, Szlovákia, Litvánia és Észtország. A rendkívül igényes piacokon a Charvát a.s. sikereit a stabil termékminőségével és a vevői igények folyamatos kielégítésével érte el.

Jövő

A Charvát részvénytársaság minden erejével a hazai és export piacokon elért pozíciójának a megerősítésén dolgozik, bővíti termékválasztékát és mindent megtesz a vevők legjobb kiszolgálásáért.

2022.01.24 14:04